از مشکلات و چالش های همیشگی در صنایع، بروز پدیده خوردگی و زنگ زدگی است. یکی از روشهای مقابله با این مشکل و افزایش مقاومت فلز، پوشش دهی آن است. از روش های مختلفی در صنعت برای پوشش دهی استفاده میشود. یک روش آسان و کم هزینه روش گالوانیزه سرد است که در این مقاله با آن بیشتر آشنا خواهیم شد.
گالوانیزه سرد چیست؟
گالوانیزه سرد روشی برای محافظت فلزات از زنگ زدگی و خوردگی است که طی آن از روی غنی شده با غلظت حداقل 92 درصد استفاده میشود. پس از حذف اولیه رطوبت، کالامین، آثار بجای مانده از زدگی و خوردگی و هر گونه آلودگی از روی سطح فلز، با استفاده از قلممو، غلتک، اسپری یا پیستوله پوشش دهی سطح فلز با روی غنی شده انجام میشود. در این روش، روی مانند یک لایه محافظ عمل کرده و محافظت کاتدی را با هدایت الکتریکی میان فولاد و روی فراهم می نماید.
مزایای گالوانیزه سرد
از جمله مزایای این روش شامل موارد زیر است:
- سادگی عملیات، عدم نیاز به تجهیزات پیچیده و هدررفت پایین مواد اولیه
- براق و درخشان شدن سطح فلز
- صرفه جویی در زمان و هزینه
معایب گالوانیزه سرد
هر چند گالوانیزه سرد دارای مزایای متعدد است اما معایبی نیز در این روش وجود دارد از جمله:
- نسبت به سایر روشهای گالوانیزاسیون دوام پایین تری در برابر خوردگی دارد.
- کارایی پایین در محیط های مرطوب
- ایجاد و انتشار آلودگی در محیط زیست به دلیل تولید آلاینده های ناشی از استفاده از مواد زائد آبکاری و مواد زائد مایع منفعلسازی
کاربردهای گالوانیزه سرد
برخی از موارد مصرف گالوانیزه سرد به شرح زیر است:
- ساخت قطعات خودرو
- ساخت پیچ و مهره
- ساخت مفتول برای تولید توری مرغی
- ساخت لوله های کم ضخامت
جمع بندی
روش گالوانیزه سرد مبتنی بر بکارگیری روی غنی شده با غلظت حداقل 92 درصد است که در نتیجه آن از سطح فلزات در برابر خوردگی و زنگ زدگی محافظت می نماید. سهولت در اجرای عملیات، سرعت و هزینه مقرون به صرفه آن از جمله مزایای این روش محسوب میشوند.
- ۰۲/۰۸/۱۹