یکی از مقاطع نام آشنا که احتمالا همه ما در گوشه و خیابان با انواع آن برخورد داشتهایم، میلگردها هستند. میلگرد یکی ازانواع مقاطع فولادی مهم در صنعت ساختمان سازی است که در تامین امنیت یک سازه نقش بسیار مهمی را ایفا میکند. میلگردها انواع مختلفی را شامل میشوند که هر کدام کاربری منحصر به خود را دارا میباشد. در ادامه این مقطع را بیشتر معرفی خواهیم کرد.
میلگرد چیست؟
میلگرد مقطعی لولهای شکل و توپر است که از فولاد به تولید میرسد. این مقطع در افزایش مقاومت سازههای بتنی نقش مهمی را ایفا میکند و در زبان انگلیسی rebar نامیده میشود.
انواع میلگرد کدام است؟
به طور کلی میلگردها را میتوان در 2 نوع زیر دسته بندی نمود:
- میلگرد ساده
به میلگردهایی که سطحی صاف و بدون آج دارند، میلگرد ساده گفته میشود. قطر میلگرد ساده غالبا 6 تا 50 mm میباشد. از خصوصیات این میلگرد میتوان به سادگی خم و برش آن اشاره نمود. به همین دلیل در پلسازی و یا در ساخت سازههای سنگین کاربری ندارد.
- میلگرد آجدار
همانطور که از اسم آن مشخص است میلگرد آجدار بر سطح خود آج و فرورفتگیهایی دارد. وجود آج در این میلگرد به جلوگیری از لیز خوردن آن در داخل بتن کمک میکند و در نتیجه منجر به افزایش مقاومت کششی سازه بتنی میگردد. این نوع میلگرد در قطر 6 تا 50 mm تولید میشود. یک نمونه از انواع میلگرد آجدار، میلگرد ترمکس است که با توجه به مقاومت بالا در سازههای بتنی مصرف دارد.
کاربرد میلگرد چیست؟
صرف نظر از نوع آن، کاربرد انواع میلگرد به شرح زیر میباشد:
- استفاده در ساختمانسازی، ایستگاه BRT و انواع سازههای بتنی
- استفاده در ماشین سازی
- کاربرد در اتصالات صنعتی
- تولید بتن مسلح
جمع بندی
میلگرد به مقطعی لولهای شکل و توپر گفته میشود که در 2 نوع ساده و آجدا تولید میگردد. از انواع میلگرد صنعت خودروسازی، ساختمان سازی و غیره استفاده میشود. اصلیترین نقش این مقطع در تولید بتن مسلح میباشد.