دانشنامه محصولات فولادی

در این وبلاگ به معرفی انواع محصولات آهنی و فولادیی خواهیم پرداخت.

دانشنامه محصولات فولادی

در این وبلاگ به معرفی انواع محصولات آهنی و فولادیی خواهیم پرداخت.

دانشنامه محصولات فولادی

در دانشنامه محصولات فولادی، سعی نموده ایم تا بهترین مقالات موجود در سطح اینترنت فارسی را جمع آوری، خلاصه نویسی و بازنشر نماییم تا علاقمندان به این حوزه بتوانند همواره به جدیدترین منابع آموزشی فارسی زبان دسترسی داشته باشند.
همچنین چندین مرجع قیمت آهن آلات مختلف را نیز معرفی نموده ایم تا چنانچه مخاطبین این دانشنامه نیاز به بروزترین قیمت محصولات فولادی دارند بتوانند بصورت لحظه ای، نرخ آنلاین انواع مقاطع فولادی مانند پروفیل، میلگرد، تیرآهن، لوله و ورق فولادی را مورد رصد و بررسی قرار داده و از میان ده ها بنگاه آهن فروشی، بنگاهی که مناسب ترین قیمت را در بازار آهن ارائه می‌کند، انتخاب نمایند.
لازم به ذکر است که بازدیدکنندگان ملزم به رعایت قوانین و مقررات این دانشنامه هستند و می بایست در صورت استفاده از منابع آن، نام منبع را ذکر نمایند. با تشکر؛ سردبیر دانشنامه محصولات فولادی...

۲ مطلب در بهمن ۱۴۰۲ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

طیف گسترده ای از پروفیل‌های فولادی در بازار آهن آلات وحود دارد که سبب تنوع کاربرد نیز می‌شود. در دسته‌بندی کلی پروفیل دارای 2 نوع مقطع باز و مقطع بسته است. پروفیل باز انواع بسیار زیادی دارد که یکی از آن‌ها، پروفیل سپری می‌باشد. این پروفیل در صنایع مختلفی همچون ساختمان سازی به طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ادامه قصد داریم به طور تخصصی به معرفی این مقطع فولادی بپردازیم.

پروفیل سپری چیست؟

پروفیل سپری چیست؟

پروفیل سپری، پروفیلی مقطع باز است که به لحاظ شکل ظاهر، شبیه به حرف T انگلیسی می‌باشد. سپری از جان و بال و به دو روش فابریک یا پرسی ساخته می‌شود. همچنین برای تولید آن می‌توان تیرآهن را در جهت طولی برشکاری کرد.

انواع پروفیل سپری کدام است؟

پروفیل سپری تنها با جنس آهن ساخته نمی‌شود؛ بلکه به علت تعدد کاربرد این مقطع آهنی، جنس‌های مختلفی از سپری همچون استیل، مس، برنج، آلومینیوم و غیره در بازار آهن عرضه می‌گردد. کاربرد پروفیل‌های سپری مختلف، متفاوت بوده و در مکان‌های گوناگونی مورد استفاده قرار می‌گیرند. به عنوان مثال از سپری آلومینیوم و مس، به علت مقاومت نسبت به زنگ زدگی، در مناطق مرطوب استفاده می‌شود.

استاندارد ساخت سپری

پروفیل‌های سپری مطابق با استانداردهای زیر ساخته می‌شوند:

  1. DIN EN 10055
  2. DIN59051
  3. DIN1022

موارد استفاده پروفیل سپری کدام است؟

از انواع پروفیل‌های سپری می‌توان در صنایع مختلفی همچون تولید سقف کاذب، ساخت درب و پنجره، ساخت و ساز، سدسازی، ساخت سازه‌هایی همچون خرپا و سوله و غیره بهره برد.

جمع بندی

پروفیل سپری، یکی از پروفیل‌های مقطع باز به شکل حرف T انگلیسی است که طبق استانداردهایDIN EN 10055، DIN59051 و DIN1022 به روش فابریک یا پرسی ساخته می‌شود. از این پروفیل در صنایع ساختمان‌سازی، احداث سازه‌هایی همچون خرپا و سوله، ساخت درب و پنجره و غیره استفاده می‌نمایند.

  • دانشنامه بلاگ
  • ۰
  • ۰

 

تیرآهن یکی از پروفیل‌های مقطع باز است که به شکل I یا H نشان داده می‌شود و در صنعت ساختمان سازی با ایجاد مقاومت و تحمل وزن وارده، مقاومت کلی ساختمان را افزایش می‌دهند. این پروفیل فولادی همچنین در سازه‌هایی همچون خرپا نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. انواع مختلفی از این مقطع در بازار آهن آلات عرضه می‌گردد که از جمله این موارد می‌توان به تیرآهن لانه زنبوری اشاره نمود. در مقاله پیش رو ضمن معرفی بیش‌تر تیرآهن لانه زنبوری، به بررسی انواع و کاربردهای آن در صنعت خواهیم پرداخت.

تیرآهن لانه زنبوری چیست؟

تیرآهن لانه زنبوری چیست؟

تیرآهن لانه زنبوری یا تیرآهن شبکه از آن جهت با این نام شناخته می‌شود که در طول خود و پهنای جان خود دارای حفره‌های توخالی 6 ضلعی شبیه به لانه زنبور می‌باشد. تیرآهن شبکه دارای ارتفاع زیاد بوده و قدرت خمشی قابل توجهی دارد. سوراخ‌های این تیرآهن به اشکال 6 ضلعی یا دایره‌ای هستند.

انواع تیرآهن لانه زنبوری کدام است؟

تیرآهن لانه زنبوری از نظر روش تولید شامل انواع زیر می‌شود:

  • تیرآهن لانه زنبوری با روش پانیر
  • تیرآهن لانه زنبوری با روش لیتسکا

همچنین بر اساس اندازه و ابعاد، انواع تیرآهن لانه زنبوری شامل انواع زیر می‌شود:

ارتفاع تیرآهن زنبوری از 12 تا 30 میلی متر در تغییر بوده و به اندازه 1.5 برابر تیرآهن‌ معمولی افزایش پیدا می‌کند. این تیرآهن معمولا در شاخه 12 متری تولید می‌گردد.

کاربرد تیرآهن زنبوری چیست؟

موارد استفاده تیرآهن لانه زنبوری شامل موارد زیر می‌شود:

  • استفاده در تیر و ستون
  • کاربرد در سقف‌های تیرچه و بلوک
  • بکارگیری در دهانه مهاربندی نشده

مزایا و معایب تیرآهن لانه زنبوری

مزایا و معایب استفاده از این تیرآهن به شرح زیر می‌باشد:

  • دارای وزن پایین
  • برخورداری از حمل و نقل آسان
  • دارای ظرفیت تحمل لنگر خمشی بالا
  • مقاومت برشی پایین
  • امکان له شدگی در بخش های جوش خورده
  • دارای ضریب امنیتی پایین

جمع بندی

تیرآهن لانه زنبوری یا شبکه یکی از انواع تیرآهن های فولادی است که با ظرفیت تحمل لنگر خمشی بالا، مقاومت کلی ساختمان را افزایش می‌دهد و در ساخت ستون و خرپا، سقف تیرچه و بلوک و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

  • دانشنامه بلاگ