چه در ایران و چه در سرتاسر دنیا، صنایع امروزی و فعالیت آنها وابسته به لوازم، مقاطع و مصالح زیادی است. یکی از مهمترین و کاربردیترین مقاطع، پروفیلها هستند. پروفیل جزئی جدانشدنی در صنایع است و موارد استفاده گوناگونی دارد. به همین علت قیمت پروفیل در تعیین هزینه تمام شده، پروژه اثرگذار است. در ادامه ضمن معرفی این مقطع فولادی، به بررسی انواع و کاربردهای آن میپردازیم.
پروفیل چیست؟
پروفیل به انگلیسی Steel Profile نامیده میشود و در تعریف به مقطعی گفته میشود که سطح آن در طول مشخص، ثابت باشد. این سطح یا باز است و پروفیلهای باز را تشکیل میدهد، یا بسته است و پروفیلهای بسته را حاصل میشود.
پروفیل زد، سی، مکزیکی، فرانسوی و غیره شامل انواع پروفیل باز است. در مقابل، قوطی، لوله و پروفیلهای لنگه دری جزو پروفیلهای بسته محسوب میشوند. متریال ساخت آنها به طور کلی ورق است. کاربرد پروفیل، تعیینکننده نوع ورق میباشد.
انواع پروفیل کدام است؟
پیش از این اشاره کردیم که پروفیلها یا باز و یا بسته هستند. تمامی این مقاطع امکان ساخت در جنسهای مختلف را دارند که شامل انواع زیر میشود:
- آهنی
- فولادی
- آلومینیوم
- استیل
- کامپوزیت
کاربرد انواع پروفیل چیست؟
صرف نظر از نوع پروفیلها، از این مقاطع در صنایع زیر استفاده میشود:
- ساخت و ساز و عمران
- سوله سازی
- صنعت حمل و نقل
- ساخت لوازم خانگی
- ساخت ماشینآلات صنعتی
جمع بندی
پروفیل از جمله مقاطع مهم در ساختمان سازی است و در انواع گوناگونی همچون استیل، آهن، آلومینیوم و غیره تولید میشود. از پروفیلها در صنایع خودروسازی، ساخت سولهها و غیره استفاده میگردد.